Storebror begär tystnad

Statsminister Göran Persson har tröttnat på sexualiseringen av svenska medier. Han uppskattar uppenbarligen inte kvällspressens utrop om sexchocker och bilagor med tips om nya samlagsställningar. Där har han mina sympatier. Att sådan smörja når upplagor som den mer seriösa pressen bara kan drömma om är beklagligt.

Hade Göran Persson nöjt sig med att gnälla litet hade det varit olämpligt. Att han nu hotar med lagstiftning och censur är både oacceptabelt och klart obehagligt. Det är mycket illa när en statsminister i en demokrati tror sig kunna komma undan med hot om att lagstifta bort för stunden misshagligt innehåll från den fria pressen. Det är ännu värre när statsministern de facto kommer undan med det. I det politiskt korrekta och uppenbarligen av individuella fri- och rättigheter ointresserade Sverige är risken stor att det kan bli så.

Storebror vill inte se det förnedrande snusket i pressen. Och försvinner det inte självmant kommer han, med en stats styrka bakom sig, se till att det gör det.

I sin iver att plocka några snabba feministiska poäng och hålla FI på mattan har Göran Persson klivit över en linje som han aldrig borde komma i närheten av. Detta övertramp får inte försvinna i mediabruset. När storebror begär tystnad är det dags att ta till brösttoner.