En pålitlig röst

Bland alla apologister och av USA- och Israelhat förblindade påhejare av de terrorister de kallar “motståndsmän” är det skönt att det åtminstone finns en röst som man alltid kan lita på i den svenska debatten. Per Ahlmark, Sveriges mest konsekventa demokratiförespråkare, visar i sin kolumn i Dagens Nyheter idag på de uppenbara parallellerna mellan de totalitära lärorna kommunism, nazism och islamism, och visar också på det medlöperi som förekommit i samband med alla tre – inte minst i Sverige. Ett kortare utdrag ur den läsvärda texten:

SVERIGE HAR kanske Europas mest försåtliga och omhuldade islamologer, alltså så kallade kännare av muslimska rörelser. I olika medier låtsas till exempel professor Jan Hjärpe analysera när han i stället ursäktar de mest extrema. I en understreckare i Svenska Dagbladet (15/7) når han slutsatsen: ”behandla människor som terrorister och de blir det”.

Kanske kan Hjärpe i dag förklara för oss på vilket sätt engelsmännen i förväg gjorde dem som sprängde tunnelbanan till ”terrorister”. Var det skolorna eller myndigheterna i Leeds som förvandlade dessa medborgare till massmördare? Eller hade de möjligen hjärntvättats och övertygats av groteska”religionsskolor” i Pakistan och deras anhängare?

Att Ahlmark av den hycklande vänstern ofta med framgång utmålas som extrem, trots att det han säger borde vara självklart, säger något om klimatet i den svenska debatten kring internationella frågor. Och det är inte något positivt.

One thought on “En pålitlig röst”

  1. och vad tycker libelarna om Mattias Gardell? är han också ute och cyklar, det verkar som att det har blivit vänsterns eller högerns fråga vid frågan om människors liv och död. Samma sak hördes vid Vietnam kriget och då var ni för, samma sak hör vi av er älskade Bush att man är antingen med han eller emot. Det USA och Israel gör är för att bevara demokratin vad skulle ni säga om det var två muslimska sjuka länder som nu USA och Israel har rollen? Hur många länder har USA och Israel bombat och vilka har de varit vänner med(Före detta diktaturer)?

Comments are closed.