Civilkurage

På sin läsvärda blogg berättar folkpartisten Erik Svansbo om hur han själv och Mathias Sundin besökte en manifestation mot det nu pågående kriget i Mellanöstern. Det är obehagligt att läsa om hur det hela urartar till pöbelfasoner där israelerna utpekas som den nya tidens nazister — en tankebild som måste motverkas med all kraft. Svansbos och Sundins respons blev att, utan att störa, bua när massan applåderade. Det fick effekt. Svansbo fick kliva upp på scenen och säga några ord om det Hizbollah som de demonstrerande tycktes hylla, och även om publikens buande dränkte orden så har tidningarna i Norrköping (där det hela ägde rum) snappat upp det hela. Initiativ som dessa måste berömmas och är värda att lyftas fram i ljuset. Fortsättning följer säkerligen på Svansbos blogg.

Vad det gäller själva sakfrågan har ni några av mina tankar ett par poster ned. Det är viktigt att inte tappa fokus från den som i första hand är ansvarig för att fylla på med kol (eller olja) till Mellanösterns evigt brinnande eld: Den islamiska republiken Iran.

One thought on “Civilkurage”

Comments are closed.