Äntligen!

Äntligen har svenskarna bestämt sig för att pröva något annat än den socialdemokrati som suttit i regeringsställning i alla utom 9 år sedan 1932. Jag skall inte försöka mig på någon djupare analys, utan bara konstatera att det känns skönt. I oktober börjar allvaret för Alliansen; då gäller det att få den nya politiken på plats och byta riktning på den svenska skutan. Alliansen har gått till val på ett tydligt program för jobbtillväxt, och — oväntade kriser obeaktade — det är på dess framgång som de kommer att bedömas om fyra år. Därför är det viktigt att få de avgörande reformerna på plats så snart som möjligt.

För ovanlighetens skull kan man känna sig relativt säker på att en borgerlig regering inte kommer att splittras upp, och det ger de borgerliga en unik möjlighet. En chans att stabilt regera landet, långsamt liberalisera det, och sedan få väljarnas förtroende för ytterligare en period. Om det sker kan den socialdemokratiska dominansen till slut vara bruten. Det vore en framgång utöver det vanliga. Mycket hårt arbete väntar dock innan det kan ske, och nu är det upp till bevis. Samtidigt måste vi som vill se en än skarpare gir i liberal riktning fortsätta att ihärdigt bilda opinion. Alla vi som vill borgerligheten väl, konservativa såväl som liberaler, måste se till att den interna debatten är fortsatt levande.
Äntligen!

One thought on “Äntligen!”

  1. Det är nu det börjar. Jag minns hur häpen jag blev 91-94 över det hat och illvilja som vänstern uppvisade bara för att de blivit av med makten. Den makt de då som nu betraktar som sitt arvegods. Så fort de repat sig hjälpligt från chocken över “folkets svek” kommer insunationerna, ryktena och lögnerna föras fram med mer och mer intensitet till dess de är sanningar hos vänsteretablissemanget. Dataintrånget hos (s) har nog goda chanser att bli en fin dolkstötslegend framöver…

Comments are closed.