Ingen mer islamkritik

Ni har säkert redan läst om det på andra bloggar, men ifall ni inte har läst Nima Daryamadjs öppenhjärtliga och sorgsamma förklaring till varför han nu slutar kritisera islam så bör ni göra det. Det är tråkigt att se de intoleranta få som de vill, men det är förstås lätt att förstå och sympatisera med Nimas beslut.

Vi måste kunna ha olika uppfattningar om såväl politik, religion och annat och ändå kunna diskutera dem på ett respektfullt, eller åtminstone tolerant och tillåtande, sätt. Det är klart att man kan bli ilsk och ledsen när någon kritiserar det man håller för viktigast, men det finns gränser för civiliserat betéende och hot för att framtvinga tystnad tillhör inte dem. Det är, i detta sammanhang, också oroväckande att inte ledarna för de stora muslimska organisationerna tagit avstånd från hoten, utan i stället tycka anse att Nima får skylla sig själv.

Hur som helst, gå till Nimas blogg och läs vad han har att säga.

—-

Andra intressanta bloggar om: , , ,

2 thoughts on “Ingen mer islamkritik”

  1. Yttrandefrihetens fiender och dess fellow travellers bör fundera på att Voltaire (eller motsvarande) var villig att gå i döden för dess sak. Det betyder inte feg undfallenhet “för andra synpunkter” eller att offra sitt liv i gråtmild saktmod, utan motstånd.

    Kalla det liberal fanatism om ni vill. Kom och smaka.

Comments are closed.