Stackars Kärnborg

Ulrika Kärnborg, som ofta skriver på DNs kultursidor (eller vad man nu bör kalla dem), har haft en jobbig vecka. Först visade Fredrik Krohnman hur hon i princip plankat Olle Svennings recension av Nick Davies Flat Earth, vilket är extra lustigt eftersom boken behandlar just mediernas likriktning. Nu har dessutom Jonathan Leman tagit sig en titt på hennes tidigare arbete, och det är inte direkt Pulitzerklass.

Det är visserligen roande att göra sig lustig över undermålig journalistik, men någonstans är det mest ledsamt. Särskilt när den publiceras i vällästa tidningar som Dagens Nyheter, vars kultursidor borde vara ett forum för en livaktig och intellektuellt intressant idedebatt. Uppenbarligen är frånvaron av sådan inte något som skrämmer iväg särskilt många läsare, annars borde väl saker och ting ha ändrats vid det här laget. Att kulturredaktionen dessutom leds av någon som inte tycks särskilt intresserad av en öppen och ärlig debatt gör ju det än svårare att vara optimistisk. (Här skulle jag ha länkat till Johan Norbergs blogg, men den har tyvärr temporärt fått stängas efter att illvilliga personer kapat den.)

Som väl är gör internet att det är lätt att få tillgång till betydligt spänstigare debattörer.

—-

Andra intressanta bloggar om: , ,