Antisemitism i Europa

På Förintelsens minnesdag skrev jag att antisemitismen inte dog med Hitler. DN rapporterar nu om en, i europeiska sammanhang, ovanligt naken sådan.

al-Qaradawi har de senaste veckorna gjort antisemitiska uttalanden där han hyllat Adolf Hitler för att ha straffat judar, skriver tidningen.

I ett program, sänt av mediebolaget al-Jazira, sade han bland annat att Hitler satte judarna på plats.

– Detta var ett himmelskt straff. Vid Guds vilja, nästa gång kommer det att ske genom troende (muslimers) händer, sade han enligt tidningen.

Man skriver även att Islamsk Råd i Norge avböjer att överhuvudtaget kommentera saken, men att de tillägger att de följer hans tv-program och betraktar honom som en respekterad religiös ledare. Det går inte att förneka att vi har allvarliga problem, som måste lyftas fram och hanteras. Att få de redan övertygade att ändra sig är sannolikt svårt — kanske omöjligt — men det är nödvändigt att se till att giftet inte sprider sig.

Dagens Nyheter ska för övrigt ha beröm för att de rapporterar kring saken, trots dess uppenbart känsliga natur.

—-

Andra intressanta bloggar om: , , ,

One thought on “Antisemitism i Europa”

  1. Giftet verkar redan ha spridit sig till rätt stora delar av vänstern. När Lars Ohly anger Jinge som en blogg han läser och respekterar, utan att vänsterpartiet reagerar internt, är det ett tydligt tecken på att judehat är comme il faut i den organisationen.

    Tragiskt förresten att en svensk redaktör får beröm för att han publicerar sådant. Det borde vara självklart.

Comments are closed.