Människohandel och prostitution

Mårten Schultz, på Juridikbloggen, skriver dessa kloka ord:

Det är en fundamental, fundamental i ordets rätta bemärkelse, skillnad mellan att köpa sex av en artonåring som vill ha extra fickpengar till en Canada Goose-jacka och att köpa sex av en neddrogad kvinna från Rumänien där ersättningen går till en råbarkad man utanför dörren.

Texten är läsvärd i sin helhet. Jag håller inte med om allt — framför allt är jag skeptisk till att sexköpslagen som helhet är en rimlig lag, även om den har positiva effekter det det gäller människohandel. Men jag är enig i att det behövs krafttag mot just trafficking, av ett flertal skäl, främst av allt på grund av brottets närmast obeskrivliga vidrighet. Schultz förslag tål att tänkas på.

Att stärka upp insatserna mot trafficking vore även att ge sig på en intäktskälla för den organiserade brottsligheten. Det är inte oviktigt.

—-

Andra intressanta bloggar om: , ,