Centerns politiska profilering

Anna-Karin Hatt,  it-minister och centerpartist, har skrivit en debattartikel där hon pekar ut riktningen för Centerpartiet. Eller gör hon det?

De flesta vill ha solidaritet med dem som behöver stöd, men vill också att den egna ansträngningen ska löna sig. De flesta älskar storstadens puls, men vill samtidigt att mjölken i barnens dricksglas ska vara mjölkad i närheten. De flesta vill ha bilens frihet, men tycker att det som ökar koldioxidutsläppen ska kosta mer. De flesta tror på individens frihet, men månar samtidigt om vårt ansvar för varandra. De flesta betalar gärna skatt till det vi måste lösa gemensamt, men vill inte betala en hundralapp mer än vad som behövs för det.

Vår utmaning är att balansera de behoven, att frigöra den kraft som kan möjliggöra nya utvecklingssprång, och lägga grunden för ett bättre, framtida Sverige.

Man får leta med förstoringsglas efter svenska politiska partier som inte håller med om allt som står ovan. Efter detta följer ett åttapunktsprogram med tillräcklig floskeldensitet för att skapa ett svart hål.

Är det så här idéutvecklingen ser ut i Alliansen väntar mörka dagar framöver. En smula politiskt mod, i form av skarpa tankar som inte alla stämmer in i, skulle lysa upp.

Andra intressanta bloggar om: politik, centerpartiet, liberalism, borgerlighet, idedebatt