Politiker och journalister i samma båt

Missa inte Isobel Hadley-Kamptz om politikers och journalisters lyxfokus, och snäva innerstadsperspektiv.

Man måste vara mycket naiv om man inte tror att detta påverkar journalistik eller politik. Att lägga 380 miljoner plus 104 miljoner per år för driften på en spårväg längs Strandvägen, en sträcka som både trafikeras med buss och passar för en kortare promenad, samtidigt som pendeltågen så ofta står stilla är en tydlig prioritering.

Det är också medias egenartade tolkning av vilka som utgör de viktiga “storstadsväljarna” – en grupp som alltid tycks bestå av den innerstadsboende övre medelklassen snarare än av ensamstående mammor i Skärholmen.

Det finns en hel del som är tänkvärt i texten, så läs gärna hela. Förutom det enhetliga perspektiv som riskerar ge visst tunnelseende, kan man även fråga sig hur väl journalisterna klarar av sitt granskande uppdrag när de ordnar gemensamma grillfester i bostadsrättsföreningen med målen för granskningen.

Se även Johan Ingerö, och Sakine Madon, för fler kommentarer.

Andra intressanta bloggar om: politik, journalistik, media, ankdammen

2 thoughts on “Politiker och journalister i samma båt”

Comments are closed.