SVT berättar vad du ska tycka

Merit Wager, som onekligen verkar något trött på svensk public service, noterar att en inlägg i riksdagsdebatten av sverigedemokraten Kent Ekerot, presenterades med följande brasklapp:

Vi ska se tre utdrag ur ett tal som riksdagsledamoten Kent Ekerot höll i oktober 2009. SVT tar avstånd från de kränkningar av muslimer som grupp som talet innehåller och vi gör det för att värna de demokratiska värderingarna om alla människors lika värde.

Kära SVT, era tittare är inte imbeciller och kan själva värdera det som rapporteras. Ni behöver inte skriva dem på näsan.

Det finns givetvis anledning att ta debatten om kollektivisering, invandringspolitik och andra relaterade områden. Men licensfinansierade nyhetsinslag är inte rätt plats för det. Och den självgoda, litet tramsiga, tonen är nog inte rätt metod heller.

Andra intressanta bloggar om: politik, svt, public service, media, sverigedemokraterna