Två vinnare

Valet i Iowa blev jämnt, rentav jämnare än väntat. Och även om Romney är den egentliga vinnaren är nog ingen mer nöjd än Rick Santorum. Inte nog med att han kommer att lyfta genom sitt starka resultat; ex-senatorns främsta konkurrenter till rollen som främste utmanare gjorde dåligt ifrån sig, och det är rätt troligt att de nu stegvis försvinner från rampljuset.

Rick Perry drar sig tillbaka till Texas för att fundera över framtiden. Rimligen drar han sig tillbaka. Michele Bachmann är fortsatt irrelevant, och när de socialkonservativa nu har en kandidat att samlas kring försvinner den lilla chans hon hade till en comeback. Newt Gingrich verkar gnällig, och jag tror knappast att han tjänar på att den buffliga sidan kommer fram.

Ron Paul då? Hans resultat är givetvis starkt, och han kommer att fortsätta att påverka debatten, men trots allt sticker han ut för långt från den republikanska mittfåran för att han någon chans på nomineringen.

I likhet med Mattias Sundin tror jag inte heller att Santorum kan rubba Romney i förlängningen, men han har definitivt tagit sig en bra bit på vägen mot att få detta att handla om två personer. Beroende på hur debatten utvecklar sig under de närmaste månaderna tror jag fortfarande att han är fullt tänkbar som parhäst till Romney i presidentvalet.

Andra intressanta bloggar om: politik, republikanerna, usa

One thought on “Två vinnare”

  1. De två vinnarna är Ron Paul och Romney.
    Santorum saknar finansiell backning för att kunna fortsätta och Ron Paul har ett stort stöd i kommande delstater.

Comments are closed.