Rökning och demokrati

För ett tag sedan skrev jag om den obehagliga hetsjakten på rökare. Sakine Madon fortsätter debatten i Expressen, och har grävt fram ett par halsbrytande jämförelser från de bättre vetande.

Två Miljöpartister, Valter Mutt och Jan Lindholm, är bekymrade över balkong­rökning. I en riksdagsmotion bjuder de på följande bombastiska mening: “Denna ‘tvångsrökning’ är oförenlig med den medmänskliga respekt som all demokrati ytterst vilar på”

Fattar inte syrierna att det är tvångsrökningen som utgör det verkliga förtrycket!? Läs hela texten, och gläds över att det finns sansat folk i den här debatten också.

Andra intressanta bloggar om: politik, sverige, rökning, folkhälsa

One thought on “Rökning och demokrati”

  1. Det är lätt att ta poäng genom att förhåna seriösa förslag. Din okunskap är makalös. För alla de människor som har svårt att andas när en rökare blåser ut sin rök längre fram på trotoaren är den andnöd som uppstår en form av tortyr. Men vi har under många år vant oss vid att ta omvägar, att hålla andan, at se oss för så att vi inte kommer för nära den som röker osv.

    Det är en märklig norm vi har i samhället där en rökare utan att fråga sin omgivning kan ta fram sina rökverktyg och börja förpesta omgivningen. Varför skall alltid vi som nte tål röken flytta på oss, vore det inte rimligarae att den som förorenar uppsöker enskildhet?

Comments are closed.