Stolta testuggare

Det är svårt att inte roas av de förment vuxna människorna bakom Uppsala Pride, som nu portar folkpartisterna från tåget då de är onda kapitalister som förespråkar privat ägande. Hur hbt-frågor gynnas av vänstersekterism av sjuttiotalssnitt är något oklart.

Deras visionstext är så fylld av klyschor, trendtermer, och anti-allt att man lätt får för sig att det är satir.

Uppsala Pride är en organisation som bygger på en socialistisk och queerfeministisk värdegrund. Uppsala Pride vill vara en plattform för möten, aktivism, gemenskap och förändring. Uppsala Pride vill upplösa all diskriminering och förtryck baserade på kön, könsidentitet, könsuttryck, klass, ras, etnisk tillhörighet, funktionalitet, ålder och sexualitet.

[…]

En stereotyp som ofta förekommer är myten om det rika homot, som bygger på normen om en vit västerländsk bög från övre medelklassen. Denna myt reducerar hbtq-personer till en konsumentgrupp som vi inte vill vara och som mer och mer har gjort priderörelsen till en kommersiell plattform. Vi vill inte begränsa vår politik efter kommersiella och kapitalistiska intressen som ser våra festivalbesökare som en ”köpstark grupp”.

Adam Cwejman har energi nog att replikera på allvar. Själv har jag i alla fall fått mig litet underhållning till livs.

Andra intressanta bloggar om: politik, hbt, pride, sverige, uppsala